Nyhet

VIDEOPREMIÄR: Easy October - Nowhere But Here

’’Reste till en avlägsen ö, utan några förväntningar’’.

Easy October är aktuella med skivsläpp på Record Store Day, alltså 18 april. Nu är det premiär för bandets minidokumentär som är inspelad på ön Isle Of Lewis mitt ute i Atlanten.

– Jag reste till den avlägsna ön Isle Of Lewis, utan några förväntningar, utan att känna någon, utan någon prestige och till och med utan gitarr. Det enda jag hade med mig var en handfull låtskisser och förhoppningen om att skapa något som ligger mig nära, säger Kristoffer Hedberg till GAFFA.

Kristoffer Hedberg är sångare och låtskrivare i Easy October. Nu initierar han en ny serie av album under titeln Nowhere But Here. Nu kommer Easy Octobers skivor även att bli tidsdokument av en resa, inspelad under några dagar på en särskild plats. 18 april släpper bandet sin tredje fullängdsplatta Nowhere But Here – Vol. 1.


– Det här är en skiva jag är mycket stolt över, en resa som jag kommer att bära med mig en lång, lång tid och ögonblick som jag alltid kommer att minnas, säger Kristoffer Hedberg.

Tredje albumet är inspelat på ön Isle Of Lewis som ligger tre timmar utanför Skottlands fastland. Väl på ön fick Kristoffer Hedberg kontakt med Colin Macleod som har gått under artistnamnet The Boy Who Trapped The Sun och som har bland annat har varit förband till Bruce Springsteen. Skivan spelades in i Colin Macleods studio på ön och dokumenterades av Jim Hope.

– Känslan som infann sig, och som växte successivt under min vistelse på ön har den fantastiske Jim Hope lyckats fånga på ett strålande sätt i den här minidokumentären. Det karga landskapet, glädjen, spänningen, hoppfullheten, bekymmerslösheten och mina nyfunna vänner för livet, säger Kristoffer Hedberg. 


Se minidokumentären Nowhere But Here – Vol. 1 med Easy October för första gången här.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


ANNONCE