Nyhet

GUIDE: Veckans konsertmåsten

Om inte den svenska popeliten passar kanske autotunad indiepunk kan smaka.

Leta efter den största bitchen på Bongo Bar, fundera på vart den norrbottniske poeten egentligen vill komma, när han besöker Orion, och fira Lucia med den svenska popeliten på Färgfabriken. Det är en del av vad veckan har att bjuda på i konsertväg.

FIRST AID KIT + AMANDA BERGMAN + SEINABO SEY + MAJA FRANCIS

Systrarna i First Aid Kit sätter upp en julkonsert ihop med Amasons Amanda Bergman, Seinabo Sey och Maja Francis lagom till Lucia. Amanda, Seinabo och Maja har tidigare i år sjunigt tillsammans på Popaganda och vi förväntar oss att den här skaran av svensk popelit, med de här kraftfulla piporna, kommer göra alla klassiska julsånger rättvisa.


Färgfabriken, Stockholm, söndag 13 december

JULIA ADAMS + HANNA JÄRVER + SYSTRASKAP

#FTBBITASAT står för "Find The Biggest Bitch In Town And Start A Tour", och är namnet på den miniturné som Systraskap, Hanna Järver och Julia Adams har slängt ihop tillsammans. De tre akterna är i stort sett nya ingredienser i den svenska musikgrytan och har alla varit aktuella med låtsläpp under 2015. För den som vill vara lite sådär extra hipster och kunna säga att man såg sjärnskotten innan alla andra gjorde det, tar sig turnén till lund på torsdag för att sedan klättra vidare mot Norrköping och Jönköping under helgen.


Mejeriet, Lund, torsdag 10 december
Arbis, Norrköping, fredag 11 december
Bongo Bar, Jönköping, lördag 12 december

MATTIAS ALKBERG

Mattias Alkberg var ute på vägarna med sin punkplatta Södra Sverige förra sommaren. En rå och kompromisslös sak, med texter om vems spypåse som är vems och med konstarandet att "alla är sämst". Nu har han släppt en mörk elektronisk platta. Borta är punkriffen, utbytta mot beats. Borta är indiesången, utbytt mot en märklig autotune – som skulle gjort R Kelly stolt. Kvar är det norrländska svårmodet. Det blir förmodligen en intressant sak att se live, om du har vägarna förbi Orion.


Orionteatern, Stockholm, fredag 11 december

Missa inte heller:

Josefin Öhrn + Liberation


Folk, Göteborg, fredag 11 december

Madi Banja

Nobelberget, Stockholm, fredag 11 december


Dolores Haze + Agent Blå
 
Pustervik, Göteborg, fredag 11 december
 
Kleerup
 
Orionteatern, Stockholm, lördag 12 december
 
Imperial State Electric
 
Kulturbolaget, Malmö, lördag 12 december
 
 
ANNONCE