Nyhet

''Det känns helt sjukt, för stort för att vara på riktigt''

22-årige lundensaren har fått skivkontrakt i USA.

Pauli Jokela är en blott 22-årig hiphop- och r&b-inspirerad sångare från Lund som nu spås en lysande framtid i USA. Detta efter att svensken nyligen flugits in till Epic Records huvudkontor i New York för ett showcase och sedan signats av bolaget som bland annat huserar Andre 3000, Avril Lavigne och svenska Zara Larsson.

– Det känns riktigt sjukt, nästan för stort att vara på riktigt. Jag såg USA-resan som något jag skulle lära mig ifrån, vilket jag gjorde, men det gick helt klart över förväntan, säger Pauli Jokela.

Lundasångaren släppte förra året låten Good As Hell och blev hembjuden till ingen mindre än musiklegendaren Quincy Jones hem i Bel Air. Hipp som happ är Jones, mannen som producerade Michael Jacksons största skivor, nu personlig mentor för Lundaartisten. Sen har det alltså tagit fart och just nu befinner sig Pauli Jokela i USA för att spela in sin debutplatta, under artistnamnet Paul Rey.


– Quincy Jones hade hört ett par av mina låtar tidigare, och när vi var i Los Angeles så hörde han av sig och jag fick komma hem till honom. Kändes riktigt sjukt att vara i hans gigantiska hus och se alla Grammy-priser han har fått. Bara att få träffa mannen bakom Michael Jacksons Thriller är helt sjukt, säger Pauli Jokela.

I Sverige har 22-åringen tidigare haft framgångar under artistnamnet PJ och bland annat släppt albumet Makin' Moves 2012. Under artistnamnet PJ har Pauli Jokela bland annat spelat på Malmöfestivalen och varit förband i Chords.

– Min favoritspelning än så länge är nog när jag var förband till Chords på Mejeriet. Lund är ju hemmaplan för mig och så tog han upp mig på scenen, säger Pauli Jokela.


Pauli Jokela har spenderat mycket tid i Atlanta, i samma studio som Akon. Även om Akon är ute på turné relativt ofta så hände det att de träffades i studion.

– Det ringde en dag och det var Akon, han ville hänga med mig i studion någon timme och det var samma dag som Good As Hell släpptes. Att det här hände precis efter jag varit hemma hos Quincy Jones kändes bara sjukt, säger Pauli Jokela.

Såhär såg det ut när den amerikanske r&b-artisten Akon lyssnade på Paul Reys singel Good As Hell i studion.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE