Nyhet

Oväntat samarbete: Snoop Dogg gästar svenskens nya video

"Han var avslappnad och trevlig, dansade och skojade mycket."

Artisten Paul Rey är från Lund och släppte 2015 sitt debutalbum Good As Hell. Nu har han gjort en låt och video tillsammans med den gigantiska rapparen, producenten och skådespelaren Snoop Dogg i en ny version av sin låt California Dreaming.

– Det var Quincy Jones III som tog kontakt med Snoop, som sedan mötte upp min manager Bello i Los Angeles där han fick höra låten i sin studio. Han gillade vad han hörde, och någon vecka senare var låten klar, säger Paul till GAFFA.

Paul Rey skrev låten och framförde den från början på egen hand. Sen gjorde producenten Arman Cekin en ny version av låten, och till sist kom Snoop Dogg in i bilden för att lägga till sin unika persona från sin egen studio. Efter att den nya versionen av låten var klar träffades de båda för inspelningen av videon.


– Det var otroligt roligt att träffa och jobba med Snoop vid videoinspelningen! Han var avslappnad och trevlig, dansade och skojade mycket. Hela videon spelades in på en dag i en filmstudio i Los Angeles, så det var en lång men rolig arbetsdag.

Vad det gäller helt ny musik säger Paul Rey att hans nästa singel All Falls Down kommer släppas någon gång nästa månad, med en tillhörande musikvideo regisserad av Ludvig Hedlund.

– Jag är otroligt spänd på att släppa ut den till folket! Sen om ytterligare ny musik släpps i form av en EP, album eller fler singelsläpp återstår att se, fortsätter han.


Trots framgångarna på andra sidan Atlanten är hemmaplanen fortfarande viktigast för Paul. Ett stort mål som han fortfarande hoppas på att nå är att stå på Stora Scenen på Malmöfestivalen. Det var där han såg Timbuktu uppträda när han var elva år, och för första gången bestämde sig för att bli artist.

Vad det gäller kommande spelningar i Sverige säger artisten till GAFFA:

– Förhoppningsvis kommer jag stå på många scener landet runt i år, för det är på scen jag trivs bäst.


Se Paul Rey och Snoop Dogg drömma om den gyllene staten här ovanför.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE