Nyhet

Nya släpp till Umeå

Finfina gäster när Umeå Open presenterar lördagskvällens tema – FATTA MAN.

Nu står det klart att bland annat Marlene, Systraskap och Caotico DJ-set sluter upp med initiativet FATTA MAN när de intar Guitarsklubbens scen under lördagskvällen på Umeå Open. 

Männen bakom FATTA MAN-låten är Erik Rapp, Adam Tensta, Parham och Zacke. Med hjälp av musiken som budbärare är syftet med initiativet att ta itu med destruktiva manliga normer för att motverka det sexuella våldet.

FATTA MAN är en del av initiativet FATTA som startades efter de många friande våldtäktsdomar som uppmärksammats under den senaste tiden. Kampanjen vänder sig mot sexuellt våld och för samtycke i praktik och lagstiftning.


– FATTA MAN kommer bjuda på en musikshow för att vända sig mot machokulturen och destruktiva manlighetsnormer, säger Umeå Opens arrangörer i ett pressmeddelande.

Marlene släppte förra året sin debut EP Indian Summer EP. Sångerskan har fått en hel del uppmärksamhet ibland annat P3. Marlene har gjort flera samarbeten med olika producenter och låtskrivare. Hon har samarbetat med Elof Loelv som har jobbat tillsamamns med Rihanna och Icona Pop, och Tepr som har jobbat med Yelle.

Duon Systraskap släppte sin första självbetitlade EP 2011 och Singeln Let's Start A Revolution släpptes 2013. Nu senast släppte de i somras låten My Voice Is My Weapon. De har tidigare bland annat spelat på Hultsfredsfestivalen och Storsjöyran samt nu senast på Where's The Music.


Här är hela lördagskvällens line-up för Umeå Open, som äger rum den 25-28 mars.

FATTA MAN show med Erik Rapp, Adam Tensta, Parham och Zacke
Marlene
Systraskap
Mash Up International DJ-set
Caotica DJ-set
Elin X Mima DJ
Girls W/O Tans DJ
Viktoria Boberg DJ

Se när Adam Tensta, Silvana Imam och Julia Skada uppträder i Malou Efter Tio.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE