Nyhet

''Strunta i tacklappen, den är tråkig!''

Ikväll går årets Manifest-gala av stapeln och vi bytte ett par ord med kvällens konferencier: Cleo!

 

kväll är det åter dags för Manifestpriset att delas ut, för trettonde gången i ordningen. Och som vanligt handlar det om att uppmärksamma och premiera den bästa oberoende musiken i Sverige. Juryn, som består av journalister, arrangörer och branschfolk har i år nominerat 84 artister till totalt 22 olika priser. Konferencier för kvällen är ingen mindre än Cleo, så vad passar bättre än att ta ett snack med damen i fråga?

Hur förbereder du dig inför ett sånt här uppdrag?

– Jag är dålig på planera och förbereda. Jag fungerar inte i det upplägget. Jag är bäst när jag får vara spontan. Men självklart är jag förberedd och har koll på alla de olika punkterna under kvällen.  Försöker mest föreställa mig kvällen, ställa in mig känslomässigt på att jag kommer stå där, prata, vara glad och sprida good vibes! 

Finns det likheter med ett vanligt musikframträdande?


– Kanske. Men även om det gör det eller inte så kommer jag acta som jag brukar och ta det som ett gig. Cleo på scen lixom. Lite mindre skrik och twerk bara kanske... 

Vad är det som fortfarande gör Manifestpriset nödvändigt när "indie" har blivit ett allt mer svävande begrepp?

– Precis! Det är många artister idag som jobbar independet, som inte är beroende av stora skivbolag och klarar sig utmärkt ändå. Men i dessa gala tider är det såå många artister som inte får plats att synas och höras eller bli bekräftade! Det är fint med en gala som Manifest, där det är fler kategorier och där man letar sig utanför det som är det absolut mest "creddiga" just nu. 

Vad är enligt det värsta som skulle kunna hända under galan?

– Bra fråga! Den får mig att bli lite mindre nervös faktiskt. Det skulle väl typ vara att publiken blir otroligt rastlös och tycker det är långrandigt och tråkigt med tanke på att det är så många kategorier! Jag ska göra mitt bästa för att hålla vibben uppe! 


Vad är dina bästa råd till alla tacktalare?

– Vill inte vara den som ger råd om sånt egentligen! Men strunta i tack-lappen, den är lite tråkig. Snacka från huvet i stunden, den spontana känslan är den bästa. Det är inte hela världen om inte alla namn kommer med, kärleken syns bättre om en struntar i lappen!

Vilka hoppas du går hem med statyetter?


– Parham!

OBS: Missa inte att GAFFA kommer att live-streama Manifestgalan i sin helhet på den här adressen.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


ANNONCE