Nyhet

The Offspring till Sverige

Efter förra årets Bråvalla återvänder de i sommar.

The Offspring som spelade på förra årets Bråvalla är klara för en spelning på Gröna Lund i sommar. Punkrockarna spelar den 10 augusti, skriver Aftonbladet.

– De är ikoner inom sin genre, det är en underbar bokning, säger Kenny Mattson som är programchef på Gröna Lund till Aftonbladet.

The Offspring blev ett av 90-talets största och mest framgångsrika punkband med hitlåtar som Self Esteem och The Kids Aren't Alright. Bandet har sålt drygt 40 miljoner plattor och fick sitt kommersiella genombrott 1994 med plattan Smash.


Redan 1999 spelade The Offspring på ett fullsatt Gröna Lund, och senast i somras var punkrockarna här på besök, då Bråvallafestivalen i Norrköping. Nu är bandet alltså klara för en till spelning i Sverige, 10 augusti på Gröna Lund.

– Jag är jätteglad. På Gröna Lund har vi en historik av flera stora bokningar inom punkrock-genren, och The Offspring rimmar fint med det. Så här stora akter är alltid väldigt uppskattade, säger Kenny Mattson som är programchef på Gröna Lund till Aftonbladet.

Redan klara för att göra spelningar på Gröna Lund i sommar är bland annat Lenny Kravitz, Sam Smith, Alice Cooper och Veronica Maggio.


Förra året firade The Offspring 20 års-jubiléet av Smash och gav då ut plattan på nytt. I januari i år släpptes singeln Coming For You. Bandet planerar att släppa en ny platta senare i år.

Se videon till Pretty Fly For A White Guy och minns tillbaka här. 


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE