Nyhet

Way Out West med nytt dragplåster

Presenterar tre nya akter.

Brittiska stjärnan Ellie Goulding är klar för Way Out West. Sångerskan toppar nu listor över hela världen med låten till filmen Fifty Shades Of Grey.

Det har varit omöjligt att missa den 28-åriga sångerskan Ellie Goulding på den senaste tiden. Hennes låt Love Me Like You Do är med i filmen som Zara Larsson kallar Fifty Shades Of Shit. Men låten är kritikerhyllad och har slagit rekord i flest antal lyssningar under en vecka på streamingtjänsten Spotify. Hitlåten har ungefär 16 miljoner lyssningar på en vecka. Det står nu klart att stjärnan kommer till Slottsskogen och Way Out West i Göteborg i sommar.

– Hon är ett namn som vi har jobbat hårt med att få till. Det känns väldigt härligt med ytterliggare en stark kvinnlig artist i lineupen, säger Joakim Skoglund, marknadsansvarig på festivalarrangören Luger till Metro.


Ellie Goulding är dessutom på gång med en tredje skiva. Klara för festivalen är också australiensiska Courtney Barnett och brittiska Låpsley.

Way Out West kommer äga rum i Slottsskogen, Göteborg 13 till 15 augusti. Tidigare klara artister är bland annat Beck, Patti Smith, Tyler The Creator, Florence + The Machine och Belle & Sebastian.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


ANNONCE