Nyhet

Death Cab for Cutie till Sverige

Indie-veteranerna passar även på att släppa första singeln från kommande albumet.

Den 15:e juni spelar en av världens största indierockens succéer Death Cab for Cutie på Münchenbryggeriet i Stockholm. Det är hela 9 år sedan bandet senast spelade i Stockholm, och med sig har de sitt senaste album Kintsugi som släpps 31 mars.

Indie-bandet från Bellingham, Washington har i år hållt samman i 17 år, med undantag för gitarristen och låtskrivaren Chris Walla som hoppade av i slutet av 2014 för att satsa på solokarriär. Trots detta ska nya albumet, enligt bandet själva, låta som "Death Cab For Cutie, in the best way". 

Efter att ha släppt debuten Something About Airplanes 1998, We Have the Facts and We're Voting Yes 2000 och The Photo Album 2001, fick bandet sitt stora genombrott 2003 med Transatlanticism. Karriären tog fart och namnet Death Cab for Cutie blev ett välkänt namn på såväl amerikanska som europeiska scener. Bandets låtar blev än mer populära efter att ha hörts i tv-serier som O.C., Six Feet Under och Californication. 

Med Kintsugi inräknat har de åtta album i ryggen och vi hoppas att de kommer fulladdade till Stockholm och Münchenbryggeriet 15:e juni. Kolla in första singeln Black Sun från albumet nedan.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE