Nyhet

5 guldkorn på Stockholm Music & Arts

GAFFA tipsar om artister på Stockholm Music & Arts.

Nu är det dags för Stockholm Music & Arts och vi på GAFFA vill gärna hjälpa till och guida besökarna och har således gått igenom spelschemat och plockat fram 5 guldkorn som besökarna verkligen inte bör missa. Vissa räknas säkerligen som headline-akter, andra är lite mindre – oavsett så lär de bjuda upp rejält! Håll till godo!

Thåström

Den före detta Ebba Grön- och Imperiet-sångaren behöver ingen djupare presentation kan man tycka. Thåström släppte tidigare i år det hyllade soloalbumet Den Morronen. Det härliga med Thåström är att han vägrar fastna i gamla spår utan arrangerar gärna om låtarna och låter sitt liveband blomma ut och bli så bra som det bara går.


José Gonzaléz

Om vi bortser från Heartbeats och Crosses som i princip gjorde José världskänd, så har mannen många strängar på sin lyra. När Gonzaléz sätter igång och spelar på sin Alhambra-gitarr så känns det som om världen står stilla. Och om den inte gör det, så cirkulerar den i alla fall kring honom. I år lät han världen ta del av hans nya album Vestiges & Claws.

Noonie Bao


Stockholmsbaserade Noonie Bao har skapat sig ett namn i musikvärlden främst genom sitt låtskrivande. Hon har skrivit låtar till bland andra Avicii, Charlie XCX, Tove Styrke och Adiam Dymott. Men hon har även gjort en egen karriär som artist. 2012 släppte Bao sitt debutalbum I am Noonie Bao vilket resulterade i att hon nominerades till Årets nykomling vid Grammisgalan 2013.

Anna Ternheim

Två P3 Guld-priser och fem Grammisar. Det facitet talar sitt tydliga språk. Anna Ternheim började att sjunga och uppträda redan som 10-åring. Idag, 27 år senare, är hon oerhört omtyckt. Hon sjunger som en dröm och utstrålar lugn och harmoni. Kan man tämja en låt som Shoreline och få det att låta som om den var gjord för söndagsmorgonens gudstjänst så är man bra. Mycket bra!


Anna Von Hausswolff

Något som utmärkt Anna är hennes mycket uttrycksfulla röst, som gjort att hon ofta blivit jämförd med Kate Bush. Anna säger dock att hon aldrig lyssnat på Kate. Hon debuterade för fem år sedan med sin debutsingel Track of Time. Fun fact: Anna har även studerat arkitektur på Chalmers i Göteborg.

Stockholm Music Arts går av stapeln 1-2 augusti.


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

ANNONCE