Nyhet

50 Cent i konkurs

Detta efter den fällande domen i "hämndporr-målet".

Domen har fallit i det bisarra triangeldramat mellan 50 Cent, Rick Ross och Lastonia Lewinston som anklagade 50 Cent för hämndporr. Han dömdes till att betala 5 miljoner dollar till Lewinston, något som enligt Wall Street Journal ska ha fått rapparen att ansöka om konkurs.

Det uppskattas att 50 Cent har tillgångar och skulder på någonstans mellan 10 och 50 miljoner dollar, men trots det valde han alltså att försätta sig i konkurs enligt föreskrifterna i det så kallade Chapter 11. Det används ofta som ett sätt för enskilda låntagare att omstrukturera sina skulder i ett försök att skydda sina befintliga finanser. Det bekräftar även ett pressmeddelande från hans advokat.

Bakgrunden till domen är den sexvideo från 2009 där Rick Ross flickvän Lastonia Levinston figurerar tillsammans med exet Maurice Murray. I ett försök att smäda den rivaliserande rapparen redigerade 50 Cent in sitt eget ansikte över Murrays och spred klippet online.


Det lär dock inte gå någon nöd på 50 Cent efter domen och "konkursen", då rapparen fortfarande rankas som nummer 4 på Forbes lista över världens rikaste rappare med en förmögenhet på 155 miljoner dollar.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 


ANNONCE