Nyhet

''Alla andra kan dra åt helvete''

LÅT FÖR LÅT: Nightmen tar oss igenom Girl For You.

"Från den synnerligen produktiva och kreativa myllan i Malmö landar Nightmen, ett band som beskrivits som något av stadens supergrupp. Huruvida meritlistor från Yast, Toi Let, Terrible Feelings och MF/MB räcker som grund för ett sådant epitet får betraktaren själv avgöra, men visst är det några av de senaste årens mest intressanta band från staden som listas." Så skriver Tomas Lundström i sin recension och delar ut ett gott betyg.

Vi bad Anton Collinder i bandet att beskriva EP:n låt för låt. Här nere hittar du resultatet. Ett tips är att lyssna på låtarna samtidigt som du läser!

 


Varsågod Anton Collinder, ordet är ditt.

Crazy World

– Denna handlar om en person som ser en annan person och verkar tycka denna person är alright. Sen bestämmer sig denna person för att köra en: "äh vafan, jag ger det en chans jag säger hej".


First Time That I Saw You

– Den här låten handlar om när Candy och CeeCee träffades för första gången. Och att alla andra kan dra åt helvete.

Girl For You


– Handlar om smäktande diskotekskärlek.

Careless Whisper

– I korta drag kan man väl beskriva låten som en kärlekshistoria där man inte riktigt håller måttet i jämförelse med motparten. Alla har vi väl varit där. Men låten skrevs egentligen kring två segment, min dröm om att få skrika "oh mamaaaaa" tills rösten spricker och att få pryda låten med George Michaels fantastiska titel Careless Whisper. 


För att ta sig in i vår replokal passerar man ett rum där det jämt och ständigt står en saxofonist och övar. Jag har alltid känt en fascination för folk som spelar blåsintrument med dess ambitionsnivå och utstötthet i samhället.

Ingen vill bo granne med en saxofonist liksom. Varje gång jag passerade saxofonisten tänkte jag på Georges smäktande ballad, och därför fick det bli Careless Whisper som titel. Man kan se låten som en hyllning till alla blåsinstrumentalister där ute. Jag tänker på er.

Nightmen


Nightmen var nog en av de första låtarna vi gjorde tillsammans. Jag hade någon slags tanke om att Nightmen skulle vara ett superhjälteband utan superkrafter. För vem vill ha superkrafter egentligen, det ställs bara en massa krav på att du ska uträtta stordåd. Nej tack! Texten utformades tillsammans med Anton för att passa in i en sann "Nananana Batman"-manér. Tanken var att vi aldrig skulle spela in låten men tack vare påtryckningar från Jocke Lindberg så gjorde vi det till slut. Och tack och lov för det, så här i efterhand känns det som att den representerar vilket typ av band vi är med sina otajta basgångar, grötiga gittarer och metalliska trummor.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE