Nyhet

Se när Gustav Fridolin rappar

Medverkar i reggaegruppens nya musikvideo.

Utbildningsministern och partiledaren kommenterar svensk flyktingpolitik på Partiets nya singel Pinsamt. I och med det här ansluter sig Gustav Fridolin till flera andra musikaliska politiker, skaran som bland annat består av Gudrun Schyman och Mona Sahlin.

Gustav Fridolin och andra välkända ansikten stöttar Partiets budskap "Den som flyr har inget val – ingen människa är illegal" och skanderar "Pinsamt!" i gruppens nysläppta musikvideo.

– Vi släppte låten för tre-fyra dagar sedan. Då skrev Gustav till mig och sa att låten var bra, säger Partiets frontfigur Fredrik Boltes till SVT.

Frontfiguren lade fram förslaget om att språkröret skulle medverka i videon och under söndagen, inte långt efter att Gustav Fridolin rappade i SVTs Agenda spelades videon till Pinsamt in.

– Jag blev förvånad först visste jag inte om han var seriös. Och jag tror han undrade det samma när han fick frågan av mig. Det som är med låten är att den är hård. Det är ingen fredagsunderhållning som Så Mycket Bättre, men så uppfattar jag Gustav som en person som tar de här frågorna på allvar. Att han sjunger betyder också att han ställer sig bakom texten, säger Fredrik Boltes till SVT.

Videon till Pinsamt är en iscensättning av den så kallade järnrörsskandalen som Sverigedemokraterna var involverade i 2012. Partiets bandmedlemmar bär kostym och springer runt i centrala Stockholm med påkar. Videon gästas inte bara av språkröret utan även av artister som Cleo, Syster Sol och Timbuktu.

Se videon här.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE