Nyhet

''Det här är gruppterapi för alla med politisk depression''

VIDEOPREMIÄR: Partiet - Upp Till Dans

Reggaeoktetten Partiet släppte singeln Upp Till Dans förra veckan. Redan i januari bjuder bandet med rötter i Jönköping på en försmak av sommaren i tillhörande video. Uppmaningen är simpel – Unna dig en dans istället för att gräva ner dig i elände. Inspelningen har pågått sedan våren 2015 och de sista klippet filmades så sent som för bara några veckor sedan. Under tidsramen har frontfiguren Fredrik Boltes funnit en klassisk tillitsövning som praktiseras flitigt i videon:

– Jag stagedivar i flera scener i videon och för mig så finns det något väldigt poetiskt med det. Utan att använda ord så talar jag om för en grupp människor att jag litar på dem och det visar på att om alla hjälps åt så klarar vi vad som helst. Alla för en liksom. 

Bar bringa utlovas av Fredrik Boltes, som påpekar att dans är till för alla.

– Dessutom blir det en del bar överkropp. Musik, dans och svettiga klubbar tillhör inte bara snygga smala piffiga popartister som sjunger om sex och relationer. Alla måste dansa. Dans är terapi, och den här videon är gruppterapi för alla med politisk depression just nu.

Förbered plats så att du kan släppa loss inom en radie av minst tre meter:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 

ANNONCE