Nyhet

Jerry Williams i samarbete med TSOOL-medlemmar

Hör ett smakprov på hans Suicide-cover.

Jerry Williams kan bara inte sluta. Det är vi många som är glada över. I höst kommer rockikonen med ännu en ny skiva, Ghost Rider. Albumet är inspelat i Svenska Grammofonstudion och kommer att släppas den 11 september.

Tillsammans med Ian Person, gitarrist, producent och låtskrivare i Soundtrack of Our Lives har han skapat ett album med tolkningar av låtar från tungviktare som Stooges, Danzig och Creedence Clearwater Revival. Som albumtiteln antyder blir det även en cover på Suicides klassiker Ghost Rider, ett litet smakprov från det spåret kan ni höra i videon längre ned. Men det blir inte bara covers, utan albumet kommer även att innehålla helt nykomponerade låtar. Förutom Ian Person är även tidigare TSOOL-medlemmarna Kalle Gustavsson-Jerneholm och Fredrik Sandsten med på inspelningen.

Williams, som i april fyller 73 år, hade redan för två år sedan sin The Farewell Show. Då tackade han för sig och summerade sitt artistliv. Svensson-livet fungerade förhållandevis bra till att börja med, men suget kom tillbaka.

– Familjen, hunden, kompisarna, gymmet och ishockeyn är okej, men … faan ... man måste få lira!, berättar Jerry Williams i pressmeddelandet.

Till hösten tar han med sig sitt åttamanna band till Göteborg och intar Kajskjul 8 med showen, Jerry Williams – Man Måste Få Lira. Premiär den 18 september, men biljetterna släpps idag.

Hör ett smakprov på Jerry Williams version av Ghost Rider, och jämför med Suicides original.


 

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 

ANNONCE