Nyhet

Way Out West bjuder på gratis afterski

''Fjällvärlden kommer inte till oss, vi kommer dit''.

I slutet av mars rör sig Göteborgsfestivalen Way Out West upp till Åre. 19 till 21 mars är det nämligen dags för Way Out West Winter Sessions. Spelningarna kommer att äga rum på olika platser runtom Åre, till exempel The Country Club och Vinbaren.

– Vi vet att det finns de där ute i landet som aldrig varit på Way Out West, men som med största sannolikhet skulle älska att vara på plats. Om inte fjällvärlden kan komma till Way Out West så kan vi ta med oss några heta artister och komma till fjällvärlden, säger Joakim Skoglund, presskontakt på Luger. 

Klara för Winter Sessions än så länge är Little Jinder, XOV, Sakarias och artister som hör hemma på Redline Recordings. Fler akter tillkommer.


Astrid Maria Josefine Jinder är Little Jinder och hon debuterade med EP:n Polyhedron 2008 och hennes senaste släpp var albumet Little Jinder. I februari i år fick hon Grammis för Årets pop.

Stockholmssonen Martin Sakarias Berger fortsätter turnera landet. Efter hans och brorsans succé med Lorentz & Sakarias kör nu båda bröderna för fullt med deras solokarriärer.

Världsstjärnan Lorde var den som upptäckte XOV och soundtracket till filmen Hunger Games: Mockingjay blev Damian Ardestanis genombrott. Nu är han ute och far runt om i Sverige.


Det är Luger, tillsammans med Norrlands Guld, som håller i trådarna. Det kommer inte att behövas något festivalpass eftersom det är gratis entré på alla spelningarna under hela helgen.

– Det finns väl inget bättre sätt att ladda upp inför sommaren än med lite skidåkning, säger Joakim Skoglund på Luger. 

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


ANNONCE