Nyhet

Fansen vill få Eagles of Death Metal som nummer 1

Efter fredagens terrorattentat i Paris startar bandets fans en kampanj.

Fans av rockbandet Eagles Of Death Metal har lanserat en onlinekampanj, för att få upp bandets version av Duran Durans Save A Prayer till nummer ett på den brittiska singellistan. Det här sker efter att att 87 människor miste livet på bandets konsert i Paris i fredags, när konsertlokalen Le Bataclan blev utsatt för ett terrorattentat.

Kampanjen har upprättats på Facebook som en hyllning till både bandet och dem som miste livet. "Låt oss visa vår samhörighet mot terrorism och till stöd för freden" står det att läsa i flödet. Än så länge har lite mer än 6300 personer visat sitt stöd.

Alla medlemmar i Eagles Of Death Metal överlevde attentatet, men det har bekräftats att bandets merchandiseförsäljare miste livet. GAFFA har varit i kontakt med konsertarrangören Daniel Velez, som var på plats under fredagens konsert, och han berättar om sina tankar efter attentatet. 


– Det finns inget bättre än att få nya vänner genom den gemensamma kärleken till ett underbart band. Därför anser jag att det här är grymt. Jag kände inget av offren, men jag vet att det var snälla och oskyldiga människor som älskade pur rock n' roll. De kunde lätt ha varit våra vänner, och det gör det hela så fruktansvärt ont, säger han.

Den franska nationalstadion Stade de France och flera restauranger blev också angripna. Totalt dog 129 personer och 352 skadades i Paris.

Hör Save A Prayer här eller läs mer om kampanjen på Facebook:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE