Nyhet

Här är årets bästa albumtitlar

Vissa blir vi inte ett dugg kloka på.

De flesta kan säkert nämna en låt eller två som The Beatles spelade in i mitten på 60-talet, vissa kanske kommer ihåg i vilken ordning de kommer. Sgt. Peppers Lonely Heartclub Band känner alla till.

Här är årets tio bästa albumtitlar enligt GAFFA-redaktionen.

1. Courtney Barnett – Sometimes I Sit And Think, And Sometimes I Just Sit

Att alltid gå runt och tänka på saker och ting kan vara tungt. Skönt för den australiska indierockaren Courtney Barnett att hon åtminstone slipper tänka ibland när hon sitter ner.


2. Earl Sweatshirt – I Don't Like Shit, I Don't Go Outside

Rapparen Earl Sweatshirt är duktig på att hålla rent hemma och på grund av sin fruktansvärda bacillskräck stannar han där. Nej, "skiten" är förstås en metafor. En snygg sådan.


3. Drake – If You're Reading This It's Too Late

Nu har vi kommit till den punkt på listan där det inte längre finns någon återvändo. Precis som att Drakes senaste skiva anlände med så kort varsel att alla skivrecensenter togs på sängen, understruket av albumets titel, är du som läsare nu bortom all hjälp.


4. Movits! – Dom Försökte Begrava Oss, Dom Visste Inte Att Vi Var Frön

Även om Movits har tagit några steg bort från den unika blandning av rap och swing, som gjorde dem kända, är de fortfarande skickliga titelsättare. Greppet "vad som inte dödar dig gör dig starkare" må vara lite urvattnat men sättet det presenteras på är innovativt.


5. The Zombies – Still Got That Hunger

The Zombies har funnits sedan 60-talet. De har släppt en bunt plattor. Bunnie Lake, Odessey And Oracle, Breath Out, Breath in. Men aldrig har de påmint lyssnarna om vad de faktiskt är. Inte förrän nu. Hjärnor står fortfarande på menyn och hungern har inte försvunnit än.


6. Beirut – No No No.

På Beiruts senaste platta No No No har det sedvanliga mörkret fått kliva åt sidan för ett ljusare, poppigare sound. Bandets låtskrivare har legat på sjukhus och det mesta som omgärdat albumet, däribland dess titel, pekar mot ett ganska deppigt sound. Kanske är det just förväntningarna som Beirut vänder sig mot. Trefaldigt.


7. Tyler Friedman – CCC:BB:BBB:JJ


CCC:BB:BBB:JJ? VAD:MENAS? ALLDELES:LYSANDE:TYLER!

8. Lightning – Road To Ninja

Det är mycket osäkert vad för slags band Lightning är. Deras tidiga musik följer ett slags technotema. På Road To Ninja är det snarare fråga om j-rock. Låtar som Man Of Men, Destiny Destination och Raise The Sun – Japanese Version för tankarna till dålig anime. Säkert helt avsiktligt. Just som den dåliga grammatiken i albumtiteln. Ninja är inte en plats, men vägen dit blir en bra titel.


9. Noratrion – Kaffe, Kattfot Och Bittra Ting


Noratrion spelar svensk folkmusik. Oavsett om man har hört dem eller ej får nog de flesta hålla med om att kaffet vi dricker, kattfoten som växer i våra skogar och de bittra ting vi går och bär på, på sätt och vis sammanfattar det svenska musikarvet. Bellmans brännvin uteblir, men det är kanske bra.

10. Vanligt Folk – Jag Har Utvecklat Mig Till Både En Hund I En Katt

Vanligt folk är ute efter att förvirra. Deras synthmusik sprider fullständig ovetskap vart de än vänder sig. GAFFAs Jonathan Eklund skrev tidigare i år att skivan inte går att beskriva men att den går att älska. Samma sak får sägas om titeln. Vadå en hund i en katt? Vi är imponerade.


 


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE