Nyhet

Courtney Barnett är tillbaka med instrumentalt album

End Of The Day består av sjutton sammanhängande improviserade spår som Courtney Barnett skapade som en del av soundtracket till Anonymous Club, en dokumentär som följer hennes resa inom den moderna indierocken.

End Of The Day är ett meditativt musikstycke, där atmosfären, ton och komposition har prioriterats framför traditionella låtstrukturer och melodier. Detta från en artist som har byggt sin karriär på sitt textförfattande och riff-tunga låtskrivande där just melodier och låtskrivarhantverk vanligtvis ligger i fokus.

Musiken på albumet
 är nästan uteslutande tagen från de inspelningar som gjordes för soundtracket till Anonymous Club, men har till albumversionen sammanställts av Courtney Barnett som ett slags kollage, där bitar har flyttats, vänts och anpassats för att skapa en musikalisk berättelse "om vilka vi har varit och vilka vi kan bli".

Redan nu finns albumets första tre spår ute för lyssning. Start Somewhere, Life Balance och First Slow finns ute på streamingtjänster samt tillsammans med en video regisserad av Claire Vogel.



End Of The Day kommer att släppas den 8 september via Milk! Records och kommer även att vara det sista släppet från skivbolaget som Courtney Barnett har drivit i ett decennium.

LÄS MER: Ordy Garrison är död


ANNONCE