Nyhet

Björks 50-årsdag firas i Sverige på speciellt sätt

''Vi samarbetar med flera skickliga aktörer.''

Den 21 november fyller världsartisten Björk 50 år, och här i Sverige har NorrlandsOperan valt att dra på stort. I ett pressmeddelande skriver man att firandet, som kallas MADE by Björk, kommer att pågå hela dagen. Besökare kan bland annat släppa loss sina hämningar till Björks musikvideor i programpunkten Danceoke.


– Björks musikaliska universum har många ingångar och i hennes anda samarbetar vi med flera skickliga aktörer, säger Elin Hellrönn, curator för MADE på NorrlandsOperan.

Under dagen hålls också panelsamtal, och det blir visning av filmen When Björk Met Attenborough. Vill man hellre skapa finns möjligheten i Biophilia-workshopen, där man kan göra sin egen musik i Björks app för surfplatta. Umeåkonstnären Ida Hansson kommer också att framföra en performance med utgångspunkt i Björks musik.

På kvällen hålls en konsert med NorrlandsOperans Symfoniorkester och damkör, med solister som Jenny Wilson, Edda Magnason, Sofia Jannok och Moto Boy. Konserten kommer även att spelas på Berwaldhallen i Stockholm i början på december tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester och damkören La Capella.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE