Nyhet

Rookiefestivalen firar 15 – och släpper sina första akter

Här är några artister att hålla ögonen på.

Rookifestivalen är en musikfestival som arrangeras varje år i Hultsfred av studenter vid Linnéuniversitetet. Festivalens fokus är att få fram oetablerade artister och band genom att låta dem uppträda tillsammans med stora svenska akter. I år firar festivalen 15 år och släpper tre akter. De är inga mindre än Jakob Karlberg, Djurparken och Felin.

Jakob Karlberg är artisten som gått från att lägga upp egna covers på Youtube, till att i skrivande stund ha över 15 miljoner lyssningar på sin förstsläppta singel Fan Va Bra. Nu är han aktuell igen, med den purfärska popdängan Fel På Dig som inte lämnar några fötter stillastående.

Djurparken kallar sig själva för musikens svar på pyttipanna, vilket anspelar på den saliga blandningen influenser som de olika medlemmarna tagit med sig in i projektet. Debutsingeln Under blev under våren en av de mest delade låtarna i Sverige på Spotify och uppföljaren Röster lämnade ingen besviken och visade det vi länge anat – Djurparken är här för att stanna.


Det kreativa musikprojektet Felin består av artisten och låtskrivaren Elin Blom (som skrivit låtar till artister som Adam Lambert) och fotografen Fredrik Etoall (som bland annat regisserat många av Icona Pops musikvideor och fotat skivomslag åt storheter som Tove Lo). Duon beskriver själva samarbetet som mer än bara ett musikaliskt projekt, utan mer som ett möte mellan två artister.

Artister som tidigare lirat på Rookiefestivalen är bland andra Adrian Lux, Linda Pira, Slagsmålsklubben, Postiljonen, Kapten Röd och Alina Devecerski.

Rookiefestivalen 2015 går av stapeln 30-31 oktober i Hultsfred.


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 

ANNONCE