Nyhet

Fem höjdpunkter på Snowbombing 2016

Vi tittar tillbaka på den österrikiska klubb- och skidsportsfestivalen, där bland annat Fatboy Slim och The Prodigy levererade häftiga ögonblick.

Den österrikiska festivalen för skidsport och festlig elektronisk musik blev en storslagen avslutning på vintersportsäsongen. Efter GAFFAs möte med de i huvudsak brittiska snowbombarna som har besökt festivalen år efter år sedan 2000, och en utforskning av de stora och små scenerna i Mayrhofen, kommer här fem höjdpunkter från Snowbombing 2016.

1. Diskokostymer och skotska kubaner

Varje festival har användning av något speciellt för att kickstarta en stämningsfull vecka, och vad bättre än en utklädningsfest som tilltalar och erbjuder ett hopkok av solsken, skojigheter, funk och färgstarka dräkter. Gatufesten kantades av en mängd kläder som aldrig riktigt försvann under veckan, och av en så pass speciell akt som de kvicka, breakdansande och rappande Cuban Brothers som bjöd på ett inte så smickrande sätt att åka skidor och snowboard på. Därefter var det bara att mysa och dansa sig in i morgondagen. På andra sidan var starka uppträdanden från Jungle och Groove Amanda också ett första tecken på att Snowbombing har något som kan locka även de stora.


2. Ingen ostadighet vid technon på Arena

Det var stor skillnad på de olika scenerna som sträckte sig från gigantiska festivalravepartyn till instängda klubbar med böljande techno. En av de mindre klubbarna som först öppnade runt midnatt, vann med unika och stilfulla set som Chris Lorenzo och överraskande och intima back-to-back klubbsessioner från stora kanoner som Wilkinson och Netsky. De brittiska snowbombarna på Arena var fortfarande vakna ute klockan fyra på morgonen, och dansade runt på dansgolven, i baren, ute i garderoben, eller ute på huvudgatan till techno och drum'n'bass.

3. Fest på Ahorn-berget


Snowbombings största sevärdhet var utan tvivel deras Arctic Disco-scen på toppen av Ahorn-berget. En igloo med massor av plats för bar, DJ-bås och dansgolv reste sig från snön, och med famnen full av snaps och huvudet fullt av en smygande höjdsjuka var det inte svårt att komma i form inför stjärnor och legender som Hannah Wants och Fatboy Slim, som nästan bokstavligt talat värmde upp igloo-klubben till smältpunkten.

4. Picknick på nittiotalet

Den sista kvällen på Snowbombing visade sig också vara den mest fulländade med sin flörtiga hyllning till 90-talets dans, hiphop och drum'n'bass samt ett overkligt komprimerat uppträdande från årets definierade rave-band The Prodigy. Scenen, som blivit använd till så kallade "Forrest Parties", var utan tvivel den bästa. Den bjöd på en fin övergång från adrenalin i snöklädda omgivningar och förlängd afterski med en mängd barer, där alla betalade med chip-armband i stället för att behöva krångla med kort och kontanter. Korv från den lokala slaktaren, ljusslingor i trädkronorna och en möjlighet att få amok med en festivalfavorit som The Prodigy var tillräckligt för att släppa kontrollen om sig själv i bästa festivalstil.


5. Rave på de underjordiska tennisbanorna

Det fanns lyckligtvis en scen som vid mörkrets framträdande kunde dra alla ut från deras slummer i hotellrum och campingvagnar. Mayrhofens inomhus- och underjordstennisbanor förvandlades till helt perfekta omständigheter för att festa med skidbyxorna bland laserstrålar. Racket Club blev under torsdagkvällen till ett massivt kaos från start till slut med ett överraskande välutfört set från Idris Elba, rent kaos från Shy Fx och tung grime från Skepta. Ett otal ömma men fortsatt svingande armar hade samlats i en gungande bastu som var oförutsägbar och omöjlig att stå stilla i.

Se fler bilder från Snowbombing här


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE