Nyhet

Låten BRIS ratade blev osannolik julhit

"Det är bisarrt, men jag är faktiskt inte helt förvånad."

2013 kontaktade svensk-keltiska folkpunkarna Finnegan's Hell BRIS för att erbjuda organisationen låten Drunken Christmas. Den socialrealistiska julskildringen om firandet i en familj med alkoholiserat överhuvud föll emellertid inte BRIS i smaken.
 
GAFFAs läsare utsåg den däremot till "årets jullåt" och flera år senare har Drunken Christmas blivit en mindre hit för Finnegan's Hell i polsk radio. Allt på grund av den julshow, kryddad med full tomte och gran, som bandet bjöd publiken på i samband med sommarens upplaga av den polska jättefestivalen Woodstock.
 
 
– Det förefaller som om identifikationsfaktorn är väldigt hög bland de polska lyssnarna. Jag kan inte annat än tolka det som att vodkakulturen i landet banat väg för att folk nu ringer in till de polska radiostationerna och önskar att få höra Drunken Christmas, skriver trummisen Ace Finnegan i ett mejl till GAFFA och fortsätter:
 
– Det är bisarrt, men jag är faktiskt inte helt förvånad. Låten skrev sig självt – det tog väl en kvart att sätta vers och refräng. Sånt brukar vara ett gott tecken.
 
ANNONCE