Nyhet

Här är den mest efterlängtade artisten på Way Out West

Festivalens bästa bokningar hittills – enligt våra läsare.

Vad har en artist som ständigt döljer sitt ansikte under intervjuer gemensamt med en brittisk kompositör och en grupp vars låt My Tears Are Becoming A Sea är soundtracket till senaste Hunger Games filmen? Svaret: De är de artister som ni ser mest framemot att se på Way Out West i augusti. 

Förra veckan bad GAFFA er läsare att svara på frågan: Vilken akt ser du mest fram emot på Way Out West? Nu är rösterna räknade och vi har ett resultat.

Det verkar som att många uppskattar Sias senaste album. Så många att hon, med mer än 18 procent av rösterna, toppar listan över de artister som ni ser mest fram emot att se på Way Out West i sommar. Popsångerskan får sällskap på prispallen av det elektroniska bandet M83 som har fått näst flest röster av er läsare, närmare bestämt 17 procent. Inte heller PJ Harvey behöver vara rädd för att det ska vara tomt framför scenen under hennes spelning på stadsfestivalen. Många verkar vara peppade på att få höra det nya albumet som den brittiska sångerskan släpper i april. PJ Harvey hamnar nämligen på en hedrande tredjeplats i vår omröstning med över 16 procent av era röster.


Hur gick det då för de artister som inte lyckades knipa en pallplats? Här kommer listan i sin helhet, från 4:e plats och ner till listans 12:e och sista plats:

The Last Shadow Puppets (10.87 procent), Jamie XX (10.23 procent), Chvrches (6.78 procent), Seinabo Sey (5.5 procent), Daughter (3.45 procent), Jason Isbell (3.45 procent), Anna von Hausswolff (3.32 procent), Stormzy (2.56 procent) och Julia Holter (1.66 procent)

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


ANNONCE