Nyhet

SPELLISTAN äntligen tillbaka! Hör veckans bästa låtar

Allt från lågmäld postpunk till ett befriande pop-samarbete.

Efter att ha legat på is ett bra tag är äntligen SPELLISTAN tillbaka. Och allt är som vanligt, fast oftast helt nytt. Eller för att återigen sammanfatta det hela:

Det kan handla om artister som är aktuella i något avseende. Det kan handla om veckans nyheter, från album som GAFFAs skribenter har gillat lite extra, men även från mindre älskvärda skivor, som ändå råkar bära på något vackert. Det kan handla om låtar som tidigare fallit mellan våra fingrar, men som här och nu är värda all uppmärksamhet.

I årets första spellista hör vi det (för att vara Savages) lågmälda stycket Adore, samtidigt spetsar Jonathan Johansson till det med ett, enligt egen utsago, befriande samarbete som resulterade i Real Thing. Daniel Ögren hälsar från 2015 att han faktiskt släppte det väldigt vackra instrumentala albumet Mountains (som tyvärr försvann lite i julhysterin) och att She's In My Dreams är en bra inkörsport till det. Och så är ju Basia Bulat tillbaka med. Herregud va bra! Även jingle-jangle-glada Sunflower Bean ska ni hålla utkik efter. Deras kommande album bär på en heeeel del guld. Och Hinds! Och Pete Astor! Och den där Bowie.


VECKANS SPELLISTA – V 1 (SPOTIFY)

Hör listan direkt här:


Vill ni hänga med i allt gott som händer 2016 gör ni rätt i att börja prenumerera på: GAFFA rekommenderar 2016

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE