Nyhet

Svenska nöjesparker avslöjar stora bokningar

Välkända artister bekräftade.

Nu står det klart att Anna Ternheim kommer till Liseberg i sommar.  Den 37-åriga musikern debuterade 2004 och har efter det belönats med ett flertal Grammispriser och P3 Guld. I november förra året släppte sångerskan sitt fjärde album For The Young. En skiva som föll GAFFAs recensent i smaken:

"Gång på gång. Ändå förvånad över hur Anna Ternheim lyckas överträffa de uppbyggda förväntningarna."

Den 16 september intar Anna Ternheim Stora Scenen på Liseberg och en av dem som ser fram emot sångerskans spelning på nöjesparken är Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg.

– Anna Ternheims förmåga att bjuda in sin publik i sin egen värld är unik, nästan hypnotisk. En riktigt stor artist.

Medan Anna Ternheim äntrar Stora Scenen på Liseberg får Gröna Lunds Stora Scen besök av ett helt annat band. Den 25 augusti gör nämligen skejtpunkveteranerna i Millencolin en spelning på nöjesparken. Millencolin bildades för 23 år sedan och har hunnit släppa hela åtta album. Detta trots att bandet nyligen haft ett sju års långt uppehåll från strålkastarljuset, innan de förra året släppte det efterlängtade albumet True Brew.

Och nog passar det bra att skejtpunkarna från Örebro möter konsertpubliken med nytt material på Gröna Lunds scen? Det är nämligen en scen som bandet redan har gjort tre lyckade spelningar på innan.

Andra artister som är klara för Liseberg sommaren 2016:

Miriam Bryant, Deep Purple, Dropkick Murphys, Lars Winnerbäck, D-A-D

Andra artister som är klara för Gröna Lund sommaren 2016:

Wolfmother, Silvana Imam, Miriam Bryant, Troye Sivan, Deep Purple, Nofx, Dropkick Murphys, Sixx:A.M., Status Quo, Mando Diao

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE