Nyhet

Festival avbokar rappare efter rasistiska påhopp

Skulle ha spelat på Born & Bred Festival i London.

Den amerikanska rapparen Azealia Banks har varit i hetluften tidigare. Bland annat har hon sagt, det inom musikbranschen något okonventionella, att hon kommer att lägga sin röst på Donald Trump i höstens presidentval. I linje med Trumps politik har Banks nu postat en rad olämpliga tweets om den förre One Direction-medlemmen Zayn Malik.

Det hela började med en bild på Instagram där Azealia Banks påstod att Zayn kopierade hennes utseende, men att det var lugnt eftersom "Zayn is a cutie pie". Diskussionen fortsatte sedan på Twitter, där Zayn hade publicerat ett par oklara tweets som skulle kunna vara ett svar på Azealia Banks bild. Åtminstone tog rapparen det på det sättet, och skrev en mängd tweets tillbaka där hon bland annat kallade Zayn för "wannabe Bieber", och påstod att enda anledningen till att han fick vara med i One Direction var på grund av sin hudfärg, samt kallade hans mamma för en "smutsig flykting".

Zayn Malik svarade att hans tweets inte var riktade mot henne, men det hindrade inte Azealia Banks från att fortsätta kalla honom för rasistiska glåpord knappt värda att nämna här. Det hela blev för mycket för Born & Bred Festival i London, där Banks skulle ha spelat i början av juni. "Born & Bred is a celebration of rave culture and has been created for EVERYONE. We celebrate inclusivity and equality.", skriver festivalen bland annat.


Hela storyn och alla tweets går att läsa här.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE