Nyhet

Way Out West fyller på med 7 nya

Omsusad brittisk duo i toppen.

Det är verkligen artistsläppardagar för Göteborgsfestivalen Way Out West. Under gårdagen släpptes elva nya akter, varav tio var bokade till festivalens klubbscener Stay Out West. Och nu fylls listan på med ytterligare sju namn, där bland andra Daniel Adams-Ray finns med. Rapparen och popsångaren är superaktuell med nya singeln Isabel och en kommande EP på svenska. Förutom Way Out West gör Daniel Adams-Ray också spelningar på festivaler på Bråvalla, The Island Festival och Gröna Lund.

Men högst upp på listan finner vi den brittiska electropopduon AlunaGeorge, som har gjort sig ett namn genom att blanda omedelbar framtidspop där 90-tals-R&B möter experimentell hiphop och house.

Även Ana Diaz är klar för sommarens Way Out West. 38-åringen som tidigare enbart producerat och skrivit låtar åt andra släppte tidigare i år sin debut-EP, som hon nu tar med sig till Göteborg i sommar. Så också Grammis-prisade Duvchi, urbana The Internet, LA-gruppen King (nej, inte ishockeylaget), och singer-songwritern Trixie Whitley finns med i dagens släpp.


Sedan tidigare är bland andra PJ HarveySiaJamie xxJames BaySleaford ModsLittle JinderSeinabo Sey och Jack Garratt klara för festivalen som håller till på i Göteborg den 11-13 augusti.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE