Nyhet

Peter Bjorn & John tillbaka med album och konsert – lyssna på ny singel

Samarbetar med flera kända producenter.

Peter Bjorn And John är tillbaka och meddelar att de 10 juni släpper sitt sjunde fullängdsalbum, Breakin' Point. Den här gången har de samarbetat med producenter som Patrick Berger (Icona PopRobyn), Paul Epworth (Florence And The MachineU2Paul McCartney), Greg Kurstin (SiaAdele), Emile Haynie (Lana Del ReyFKA TwigsKanye West), Pontus Winnberg (Miike Snow) och Thom Monahan (Wild NothingDevendra Banhart).

– Du uppför dig bättre när du har människor över på middag som inte enbart är din familj, säger bandmedlemmen Björn Yttling om ovanstående samarbeten och fortsätter:

– Det var inte så att vi tog in vem som helst. Vi respekterar verkligen vad dessa personer gör och skapar. Vi ville göra popmusik som kändes relevant nu och inte i en fantasivärld av vad vi trodde skulle vara relevant. Vi var tvungna att nå ett mål och lärt oss att inte vara fast i något då man inte kan vara kvar i det för alltid. Vilket var lite skrämmande till en början.


Första spåret ut är What You Talking About som släpps idag. Det står även klart att bandet spelar i Stockholm den 2 juni på Nobelberget.

Lyssna på den nya singeln här:


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE