Nyhet

Shout Out Louds är tillbaka – släpper singel och turnédatum

"Vi ville tillbaka till vårt ursprung."

Idag släpper Shout Out Louds nya singeln Oh Oh som är det första nya vi hör från bandet på hela fyra år. Singeln är hämtad från kommande albumet som har release senare i år. 

Shout Out Louds har gått ”back to basics” för att spela in sitt nya material – det är varm, melankolisk, orädd indie.


– Oh Oh känns på något sätt som startskottet för det här albumet. Vi kände, efter att vi gjort den, att det enda vi kunde och skulle göra var att fokusera på energin, känslan i allting, hälsar de i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi ville tillbaka till vårt ursprung, till vår gemenskap och något slags hantverk. Vi påmindes om att vi är ett band som älskar varandra och att spela tillsammans. Resten är rätt oviktigt för oss. 

Det har gått fyra år sedan förra albumet Optica släpptes och i höst är det alltså äntligen dags för Shout Out Louds att släppa sitt femte albumUnder de fyra år som gått så har familjer bildats, barn har fötts samt att sångaren Adam Olenius släppt en solo-EP, Bebban Stenborg har gett ut ett album med sitt band Astropol och basisten Ted Malmros har släppt musik med duon A Nighthawk. 


Sedan var tiden återigen mogen för att kicka igång Shout Out Louds.

Nere i en liten källarstudio i Solna har majoriteten av det kommande albumet spelats in med producenten Fredrik Swahn. Han är även medlem i bandet The Amazing.

Som grädde på moset presenteras det idag även en Sverigeturné som tar Shout Out Louds till följande platser:


25 okt – Malmö, KB

26 okt – Götebort, Pustervik

27 okt – Stockholm, Vasateatern


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 

ANNONCE