Nyhet

Skraeckoedlan samarbetar med sci-fi-författare

"Jag tycker om att det är mer än bara musik."

Följer man Skraeckoedlan på Facebook så har man på senare tid sett att det börjat dyka upp små vloggar på sidan. Ett initiativ av Robert Lamu, då bandet inte släppt så mycket annat. Han menar att detta ska vara ett sätt att bjuda in folk i den skapandeprocess som gruppen är i just nu. 

– Jag känner att det är inga band som gör det riktigt, kanske i någon dokumentär för större band, men det är alltid en sådan stängd process på något sätt. Vlogg är samtidigt rätt trendigt och vårt sätt att bjuda in folk att se vad vi pysslar med, säger Robert Lamu till GAFFA.

Det har dock varit en utmaning att visa den nakna sanningen, menar Robert Lamu, samtidigt som man är så jävla svensk. Att vara framåt och utåt är så extremt stigmatiserat. 

– Det känns som en kul grej att utmana sig själv och vara sin artist hela vägen. 

Vad det nya projektet handlar om har inte kommit ut än, även om man kunde få ta del av ett smakprov av nytt material via vloggen, men Robert Lamu öppnar nu upp och berättar om den kommande skivan för GAFFA. Skraeckoedlans tidigare album har varit ganska konceptuella, om ens för bandets egna skull har en röd tråd och ett litet koncept hjälpt skrivarprocessen. 

– Jag tycker om att det är mer än bara musik, jag tycker om band där man ska kunna sätta sig in i det, allt artwork, temat, låtarna och videon. 

Ur detta har författaren Nils Håkansson kommit i kontakt med bandet och skickat sin science fiction-roman, Järnskallen, till dem. Bandet har läst den och förälskat sig i storyn och nu när författaren ska skriva en uppföljare vill han att Skraeckoedlan ska göra en konceptskiva som utspelar sig mellan hans två böcker. Det är fortfarande ganska löst och den fiktionella pitchen, som finns på två A4-papper, ska i slutändan bli ett eget album. 

– Om man lyssnar på det och tar historien ska man sen kunna gå direkt in i hans nästa roman. 

Förutom att en platta kan tänkas komma tidigt nästa år, så tar Skraeckoedlan greppet om Stockholm idag och river upp huvudstaden med rötterna. Sportbaren Kings Table är stället man ska vara på om man vill se ett fuzzigt och tung-gungigt band i världsklass. 

– Förutom att spela på hemmaplan i Norrköping så funkar Stockholm väldigt bra, speciellt när man tänker tillbaka att vi sålde ut de två senaste spelningarna vi hade i Stockholm.

Här nedanför kan ni ta del av Skraeckoedlans videoblogg.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE