Nyhet

Ebbot släpper oväntad cover – hör den här

GAFFA.se – allt om musik

Allas vår rock-konnässör Ebbot Lundberg har precis släppt sin tolkning av Lordes hit Royals. Detta drygt två månader innan superstjärnan gör sin första spelning i Sverige, på Annexet i Stockholm. Men tanken att tolka låten kom för längesedan. Den har dessutom levererats live i tidigare sammanhang.

LÄS OCKSÅ: Tar avstånd från nazismen

– Jag hade egentligen ingen tanke på att släppa en cover. Men sen hörde jag den här låten som ju i princip är en acapella med en superstark melodi och lysande text. Det är inte så vanligt att höra en sån här låt på radio, så jag föll för den direkt, säger Ebbot i ett pressmeddelande och fortsätter:


– Sen började jag fundera på hur den skulle låta med ackord och ett fullt arr. Så jag spelade in den inför mitt senaste album For The Ages To Come. Först så tänkte jag att det skulle bli en b-sida till en av singlarna från albumet. Men sen insåg jag att den helt enkelt var för stark för det, så nu släpper jag den som en helt egen singel – som ett första steg mot mitt nästa album som kommer i början av 2018. Jag tycker den blev rätt skön. Och vad jag har hört så gillar Lorde den också.

LÄS OCKSÅ: Snart återvänder alt-rockpionjärerna till Sverige

Tillsammans med The Indigo Children gör han den, minst sagt, till sin igen.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE