Nyhet

Hemlös man mördad – hiphop-veteran gripen

GAFFA.se – allt om musik.

Rapveteranen Kidd Creole (stående andra från vänster i bild), medlem i den banbrytande hiphop-gruppen Grandmaster Flash & The Furious Five, har gripts för mord på en hemlös man i New York, skriver New York Daily News.

57-årige Kidd Creole, riktiga namnet är Nathaniel Glover, ska ha knivhuggit den hemlöse 55-åringen flera gånger i området East 44 Street & 3 Avenue. Enligt New York Daily News grälade det då berusade offret med Glover, som arbetar som säkerhetsvakt i närheten. Glovers attack ska ha fångats på video från övervakningskameror.

Kidd Creole var med att bilda Grandmaster Flash & The Furious Five 1976. De slog igenom med hitten The Message, en av de första hiphop-låtarna, och 1987 hamnade gruppen som första hiphop-grupp i Rock and Roll Hall of Fame. Året därpå splittrades bandet och DJ Grandmaster Flash fortsatte på egen hand. Rapparen Keef Cowboy dog ​​1989, och de fyra återstående rappare har under de senaste åren återförenats under namnet Furious Five. De är planerade att ge en konsert i Dell Music Center i Philadelphia den 20 augusti, men om konserten genomförs är för närvarande osäkert.


Lyssna på "The Message":

 FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 
ANNONCE