Nyhet

20 bortkastade år firas med turné

GAFFA.se – allt om musik

"Året är 1997. Fyra individer sitter på ungdomsgården i Skellefteå. Nedstämda, förbannade, idealister. Bristen på farlig musik, bristen på att någon skriker ut sitt missnöje samt den högtravande frikyrkliga atmosfären i hemstaden leder ungdomarna ner i underjorden. Precis när de är på väg ner till den milt sagt ruffiga källarlokalen så träffar de ytterligare en förbannad ungdom som följer med ner. Bara för att följa med, mot strömmen, mot överheten mot...allt. I det ögonblicket föddes Totalt Jävla Mörker."
 
Orden kommer från ett pressmeddelande från Jubel och är en slags inledning på den turné som dessa hardcore-ikoner nu tar sig an. 
 
20 år och flera hundra spelningar har gått sedan Totalt Jävla Mörker såg dagens mörker och det firas med att bandet ger ut komplett diskografi på vinyl, samt en exklusiv vinyl-box i samarbete med D-takt & Råpunk och Luftslott Records. Samlingen går under namnet 20 Bortkastade År 1997 - 2017.
 
– Vi ska göra något för er, ni som har stannat kvar dessa år och för er som upptäckt vår musik de senaste åren, hälsar bandet i samma pressmeddelande och fortsätter:
 
– Vi kommer att spela som varje spelning var den sista. Vi ska bjuda på låtar som vi aldrig spelat, hemliga gäster. Nu är det er tur att komma och smäda oss.

DATUM               
2/12                          Umeå, Studion(Klubb Out Of Step)
7/12                          Göteborg, Pustervik
8/12                          Oslo(N), John Dee
9/12                          Lund, Mejeriet
10/12                        Stockholm, Kraken

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE