Nyhet

Kommentaren slog helt fel – nu kallas han för hycklare

GAFFA.se – allt om musik

Det hela började med att Queens Of The Stone AgeJosh Homme sparkade till en fotografs kamera så illa att den träffade hennes ansikte och att hon fick spendera en natt på sjukhuset.

Josh Homme bad senare om ursäkt för det inträffade. Efter det tog The Killers frontman Brandon Flowers tillfället i akt att kommentera saken från scen. Han gjorde det genom att ta upp bandets egen fotograf, Rob Loud, och lovorda honom.

– Jag kommer inte sparka dig i ansiktet, säger Flowers och lovar att fotografer alltid kommer att vara välkomna och respekteras på bandets spelningar.


– De här får oss att se bra ut, vi måste ta hand om dem.

LÄS OCKSÅ: Döms till 2 års fängelse på grund av musikvideo-scen

Allt cool, kan man tro. Men nu har Brandon Flowers fått skarp kritik för sitt initiativ och den kommer i första hand från just fotografer.


Många kallar honom för hycklare då hans band har som förmåga att förbjuda alla fotografer, utom sin egen, under sina spelningar. 

– Det känns inte supportande när det kommer från någon som hindrar oss från att göra vårt jobb, säger den professionella fotografen Amy Harris till Billboard och fortsätter:

– Det är oerhört frustrerande som fotograf med ett uppdrag att åka till festivaler och inte tillåtas fota huvudakten.


Och liknande åsikter och historier förs fram via Twitter av en tung mängd fotografer. Även i Sverige har man reagerat på Brandon Flowers kommentar och bland annat pekat på att inga fotografer var välkomna framför kravallstaketen under gruppens Bråvalla-spelning i år.

LÄS OCKSÅ: De "tjänade mest" på att vara med i Så Mycket Bättre

ANNONCE