Nyhet

12 svenska talanger till internationell musiksatsning

"Jag ser ett skifte i kulturen och att inte besvara den vore ignorant."

Vid årsskiftet rundades programserien Nästa Nivå av för att lämna över för den nu ännu större musiksatsningen – Red Bull Sound Select. Den internationella plattformen smygstartade i fjol, när den bland annat tog de svenska artisterna Cherrie och Namasenda till Los Angeles. I år tar satsningen fart på riktigt för att hjälpa en ny skara svenska artister att slå igenom internationellt.

Med Nästa Nivå coachades artister som Joy och Beri från att vara lokala talanger till att bli nationella stjärnor. De två kuratorerna Babak Azarmi (grundare av RMH) och Johanna Beckman (Familjen Beckman & Nobelberget) kommer i år att välja ut tolv svenska talanger som coachas och vägleds till den internationella musikscenen. Fyra klubbkvällar anordnas, där nya talanger får dela scen med inhemska och eller internationella akter.

– Jag ser ett skifte i kulturen och att inte besvara den och se vad som händer eller ge plats till de som styr kulturen idag vore ignorant. Det är med den känslan som jag valt årets RBSS-artister, säger Babak Azarmi i ett pressmeddelande till GAFFA.


Johanna Beckman har handplockat systerduon VAZ som just nu är aktuella med singeln Who You och politiskt laddade Nadia Tehran. Den 9 mars kommer de spela tillsammans med Beatrice Eli på Kägelbanan i Stockholm. Babak Azarmi har i sin tur valt ut hiphop-löftet Jireel, som är aktuell med den virala singeln Snap och R&B-löftet Adrijana, som på allvar presenterar sig med känslobomben Amare. Under våren kommer de spela tillsammans med amerikanska hiphop-sensationen D.R.A.M. Datum för spelningen presenteras inom kort.

– Både VAZ och Nadia Tehran har de senaste åren varit artister som jag följt med stort intresse. Jag går alltid igång på artister som väljer sin egen väg, gör saker på sitt eget sätt, som inte är så styrda av vad någon annan eller vad ett skivbolag tycker att de ska göra. Starka personligheter som vågar stå upp för något, säger Johanna Beckman i samma pressmeddelande.

I slutet av året kommer några av de svenska artisterna handplockas till den månadslånga festivalen 30 Days in Chicago, som tidigare hölls i Los Angeles. Festivalen samlar morgondagens artister och branschprofiler från hela musikindustrin.


Det kommer bara kosta 50 kronor att ta del av konsertkvällarna.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE