Nyhet

Efter busskraschen – nu ställs resten av turnén in

"Vi kommer inte kunna fortsätta".

I lördags råkade mathcorebandet The Dillinger Escape Plan ut för en allvarlig trafikolycka i Polen, där gruppens samtliga medlemmar fick föras till sjukhus för kontroll efter att deras turnébuss blivit rammad av en lastbil. Bandet som var ute på sin absolut sista världsturné fick ställa in sin tänkta söndagsspelning i Krakow, Polen. 

Det uppges nu av en talesperson från Playground Music att ingen av bandmedlemmarna eller deras crew har några allvarligare skador, men att de fortfarande ligger för bedömning kring omfattningen av deras skador på Szpital Wojewódzki im. Jana Pawla II (Johannes Paulus Regionala sjukhus) i Zamosc.

Detta betyder att de återstående europeiska turnédatumen i Kroatien, Tyskland, Schweiz, Italien, Frankrike, Spanien och Belgien har ställts in. Gitarristen, Benjamin Weinman tillägger:


– All utrustning är förstörd, och vi är skadade, vilket innebär att vi inte kommer kunna fortsätta denna turné just nu. Bandet och crewet skulle vilja tacka fansen och pressen runt om i världen för sin oro, samt den polska polisen och medicinska personalen för deras hantering av situationen. Vi hoppas att vi kan komma tillbaka till Europa snart igen.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE