Nyhet

Rockfestival i Göteborg presenterar line-up

"Göteborgs enda renodlade rockfestival".

Göteborg Rockfest kallar sig själva "Göteborgs enda renodlade rockfestival" och det ligger ju absolut något i det. 28-29 april tar de över Sticky Fingers för att skapa lite kaos och nu har festivalen gått ut med de första namnen. Kolla in rubbet här med kommentarer från arrangören.
 
The Baboon Show
Det är med största möjliga stolthet vi äntligen kan presentera The Baboon Show (Stockholm) som första headliner på vår festival! Ett av våra mest önskade band och ett av de banden vi direkt visste att vi var tvungna att ha när vi såg den oerhörda stormen de skapar på scen. Punkrock när den är som allra bäst. De har redan erövrat världen, nu är det dags att sätta Göteborg i brand!
 
 
Liv Sin
Efter 13 år av världsomspännande turnérande kastade Sister Sin in handduken år 2015.
Frontfiguren Liv ”Sin” Jagrell hade dock mycket mer att ge och startade upp bandet Liv Sin, en stenhård metal-käftsmäll som på Göteborg Rockfest kommer ställa till med stort releaseparty för debutskivan ”Follow Me”!
 
 
Sister
I över tio år har Sister arbetat hårdare än de flesta på att få ut sin energiska och råa punk/metal. Sedan debutplattan ”HATED” har de lagt Europa för sina fötter och nu är det återigen dags för detta band att besöka Göteborg Rockfest. Med Martin Sweet (ex CRASHDÏET) i bandet är de nu starkare än någonsin och nya skivan ”Stand Up, Forward, March!” fortsätter att generera framgångar.
 
 
The Last Band
Göteborgs egna krigare, som efter spelningar på Sweden Rock Festival, Metaltown och Tons Of Rock Festival har jobbat hårdare än något annat band. I höstas släpptes andra plattan ”The Fall” via Sony/GAIN och efter detta följde en massiv och stundtals slutsåld Europaturné med Avatar. 
Bandet är hetare än någonsin och med en uppdaterad sättning bestående av musiker i världsklass är det inget snack om att The Last Band har hittat hem. 
 
 
Helvetets Port
Världens kanske mest dedikerade och genuina hårdrocksband heter Helvetets Port. Det tidigare Göteborgsbaserade bandet gör återigen ett nedslag i sin gamla högborg, detta blir helt klart en av årets stora höjdpunkter. Sedan debuten ”Exodus To Hell” har man framträtt väldigt sparsmakat, men i april öppnas återigen en portal till en plats där det förgångna lever igen.
 
 
Vidunder
Ifrån Malmö och Växjö kommer Vidunder, ett av de främsta banden inom den starka våg av tidig 70-talsrock som letts av band som Graveyard, Horisont och Troubled Horse m.fl. 
Ett ytterst potent liveband som vi är mycket stolta att kunna presentera live i Göteborg för första gången på länge. På med finbyxorna.
 
 
Screamer
Ifrån Småland kommer ett av årets mest angenäma återseenden. Den 24 februari släpper Screamer sin tredje fullängdare ”Hell Machine”, en efterlängtad platta för alla fans av klassisk heavy metal.
Med sin nya sättning har Screamer cementerat sitt sound och den nya singeln ”Monte Carlo Nights” släpptes i dagarna för allmän betraktan. Vi är oerhört stolta att kunna välkomna Screamer tillbaks till Göteborg!
 
 
Black Cyclone
Göteborgsk thrash metal när den är som bäst. Riff i ljusets hastighet varvas med klassisk heavy metal-sång av bandets nya sångare Linus Johansson (även känd från Trial). Denna mix gör Black Cyclone till ett av de mest kvalitativa och intressanta banden på thrash-scenen idag. 
Bandet förbereder lanseringen av sitt debutalbum och på Göteborg Rockfest kommer ingen undan att krossas av denna metal-attack.
 
 
ANNONCE