Nyhet

Hyllningsprotester och cracklåtar – så dissar svenska musiker Donald Trump

Vi har samlat några spår.

Tidigare i veckan skrev vi om Audioslave som återförenas i en protest mot Donald Trump. Igår släppte Arcade Fire protestlåten I Give You Power mot densamma. Samma sak gjorde även Gorillaz som gav ut Hallelujah Money.

Men det är inte bara amerikanska artister som tar ställning mot den blivande presidenten. Även den svenska musiksfären visar upp sitt motstånd mot Trump. Vi har gjort ett axplock av svenska musikers protestlåtar:

The Magnettes - Sad Girls Club

Idag väljs Donald Trump in som USA:s nya president, vilket poptrion The Magnettes sörjer genom att släppa låten Sad Girls Club. En låt som handlar om en klubb samtliga medlemmar är en del av. Och som enligt bandet är en reaktion på en värld där människor förväntas vara glada trots att allting runtomkring suger.

 
Edgeology - I Love You Donald Trump

Poppiga Edgeology ger sig in i protesten med ett satiriskt slag. "Let's make America great again" lyder en del av texten i denna protest som är som gjord för dansgolvet. I Love You Donald Trump är enligt gruppen själv en låt om den naivitet som finns i vårt politiska klimat. 


Ledinsky - DonaldTrumpMakesMeWannaSmokeCrack

Efter påtryckningar från en av medlemmarna i Pussy Riot släppte svenska producenten Ledinsky DonaldTrumpMakesMeWannaSmokeCrack. Låten, som är en slags take på Becks låt MTV Makes Me Wanna Smoke Crack, slog snabbt rekord på Spotify. Den glada låten handlar kontrasterande nog om hur Trump får människor att tappa hoppet och ge upp om allt. Miss Li

Som förband till Veronica Maggio på Stockholm Stadion i somras premiärspelade Miss Li sin protest. En låt med en än så länge okänd titel som kommer att finnas med på nya skivan som släpps i mars. För Aftonbladet avslöjade sångerskan bakgrunden till låten. Under skrivprocessen inför nya plattan arbetade hon nämligen med en Trump-sympatiserande låtskrivare. Ett samarbete som  blev väldigt kortlivat. Men som i slutändan mynnade ut i inspirationen till denna motståndslåt. 

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE