Nyhet

Madonna: "Frågar någon Spielberg varför han fortfarande gör film?"

Stjärnan öppnar upp om sexismen hon ständigt utsätts för.

Att Madonna är en artist som många har åsikter om råder det ingen tvekan om. I en intervju med Harper's Bazaar öppnar hon nu upp om den sexism hon behöver utstå i branschen. Vare sig det rör sig om hennes musikkarriär eller om privatlivet.

– Jag har fått ta skit hela min karriär. Mycket av detta beror på att jag är kvinna och att jag vägrar leva ett vanligt liv. Jag har älskare som är 30 år yngre än mig. Det gör människor obekväma. Jag känner att allt jag gör får folk att känna sig obekväma. Jag tycker inte att det finns någon åldersgräns för när man inte längre får säga, känna eller vara hur man själv vill, säger stjärnan till Harper's Bazaar.

Musikikonen är just nu aktuell med filmatiseringen av Andrew Sean Greers bok The Impossible Lives Of Greta Wells. Projektet berör Madonna på många plan. Den hyllade boken lyfter fram den kvinnliga huvudkaraktären Greta och relationen till hennes homosexuelle bror. En berättelse som enligt Madonna är viktigare än någonsin att berätta i dagens samhälle. Under sin karriär har hon kämpat för lika rättigheter. En kamp hon tagit för att hon själv alltid känt sig förtryckt.


Känslan av förtryck har genom karriären blivit en triggande faktor för Madonna. Vilket ledde till upprepade bråk med hennes ex-man som ifrågasatte hennes val att fortsätta med musiken. Frågor hon fick bara för att hon är kvinna.

– Frågar någon Steven Spielberg varför han fortfarande gör film? Har inte han gjort ett namn för sig själv än? Nej. Jag är så trött på den frågan. Jag bara förstår inte.

Att låta förtrycket stoppa henne är och lär inte heller bli ett val för Madonna.


– Jag slutar med det jag sysslar med när jag inte vill hålla på med det längre. Jag lägger av när jag inte har några nya idéer. Jag lägger av när ni dödar mig. Vad säger ni om det?

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE