Nyhet

Stoner-pionjär till Sverige

Gör sig redo för konsert.

Brant Bjork är en pionjär och ikon inom stoner- och ökenrocken. Förutom en solokarriär som inte går av för hackor kan även band som Kyuss, Fu Manchu, Queens Of The Stone Age, Kyuss Lives! och Vista Chino läggas till på listan. 26 september väntar Debaser Strand och 29 september kommer han till Göteborg och Sticky Fingers.

LÄS OCKSÅ: Låtslakten under Polar Music Prize en världsnyhet – se Stings reaktion

Brant Bjorks karriär är lika brokig som intressant. Efter en tid i Kyuss bröt han upp med bandet, men återförenades med kompisen Josh Homme 1996. De startade projektet Dessert Sessions tillsammans, vilket även lade grunden till det band vi idag känner som Queens Of The Stone Age. Men istället för en fortsättning med Josh Homme, valde Brant Bjork att spela med surfkompisarna i Fu Manchu. Detta fortsatte han med i fyra år under vilka Fu Manchu släppte fem skivor.


LÄS OCKSÅ: Queens Of The Stone Ages album – från sämsta till bästa

Efter detta har vi fått se en rad med soloskivor som visar upp en stor bredd och variation hos Brant Bjork. Denna artist har alltid sökt nya infallsvägar och vi har fått smaka på psykedeliainslag, blues, en del jazziga tongångar och gitarrsolon i tidigt 70-talsstuk. Med andra ord är det riktigt bra rockmusik som är gjord för intima rockklubbar och oändliga landsvägar. 

Nu är Brant Bjork tillbaks med en ny liveskiva, inspelad i Berlin förra året "Europe '16" och det är live som du bör avnjuta den här herren.


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 

ANNONCE