Nyhet

Tunga hiphop-akter till Sverige

GAFFA – alt om musik

Den svenska hiphoppubliken bör redan nu lägga in om semester vecka 44. Den 31 oktober tar nämligen Run The Jewels med sig Danny Brown till Annexet i Stockholm och dagen efter besöker den brittiske rapparen Lethal Bizzle huvudstaden, för en konsert på Kägelbanan, skriver arrangören FKP Scorpio i ett pressmeddelande.

Sedan El-P och Killer Mike slog sig ihop och bildade hiphopsuperduon Run The Jewels 2013 har de varit ständigt aktuella. Redan då det självbetitlade debutalbumet släpptes som fri download hyllades det som en modern klassiker.

Nu är duon aktuella med Run The Jewels 3, som lovordats på bred front och även har toppat den amerikanska raplistan.

Danny Brown är en av den amerikanska hiphopscenens mest udda figurer och har lyckats överträffa sig själv med varje släpp han har gett ut. Då Danny Brown 2013 släppte sitt tredje album Old gick han från att vara en omtalad undergroundikon till att nå ut även till den bredare publiken.

Förra året kom uppföljaren till Atrocity Exhibition. Trots enorma förväntningar flyttade Danny Brown, sin vana trogen, fram positionerna ytterligare.

Genom att alltid vara aktuell, alltid ligga i framkant och aldrig vara rädd för att utforska nya territorier har Lethal Bizzle etablerat sig som en av den brittiska urbanscenens tungviktare. Han må ta lång tid på sig mellan albumsläppen, men Lethal Bizzle är desto kvickare då det gäller att leverera nya singlar.

I väntan på det efterlängtade albumet Lennox Rd, som är tänkt att bli Lethal Bizzles första fullängdare på åtta år, njuter vi av den helgjutna, aktuella EP:n You’ll Never Make a Million from Grime.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE