Nyhet

First Aid Kit fortsätter hylla Leonard Cohen

First Aid Kit hedrar poeten med ytterligare två spelningar.

Efter två slutsålda konserter tidigare i våras är det nu klart att det blir ytterligare två den 21 och 22 maj. I Who by fire? hyllar First Aid Kit tillsammans med inbjudna gästartister och skådespelare ur Dramatens ensemble Leonard Cohen på Stora scenen.

Medverkar gör, precis som vid konserterna i mars, gästartisterna Säkert!, Frida Hyvönen, Jesper Lindell, Loney Dear och Maja Francis.
 
Från Dramaten medverkar Nina Zanjani, som även är regissör, och Maia Hansson Bergqvist.

– Sedan vi började med musik för 10 år sedan har Leonard Cohen varit en ständig källa till inspiration. Han var en helt enastående låtskrivare. Hans språk är unikt. Varje rad, varje ord är meningsfullt. När han gick bort i november blev vi väldigt berörda och kände vi att vi verkligen ville göra en hyllningskonsert till vår idol, säger First Aid Kit i ett pressmeddelande.

First Aid Kit består av systrarna Klara och Johanna Söderberg, som nått stora framgångar både i Sverige och internationellt med sin musik som har rötterna i amerikansk folkmusik och country. De har ofta hyllats för sina tolkningar av andra artisters låtar, inte minst med sina framträdanden under Polarprisutdelningarna där de rört såväl EmmyLou Harris och Patti Smith till tårar.

Datum:

21 och 22 maj, Stora scenen
Biljetterna släpps fredagen den 28 april på Dramaten.se

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE