Nyhet

Han är Sveriges bäst klädda man

"Ansiktet utåt för svensk R&B och stilikon"

I 26 år har mode-, livsstil-, träning- och mat-magasinet Café delat ut priset till Sveriges bäst klädda man. Nu står det klart att 2017 tilldelas R&B-artisten Leslie Tay, tidigare medlem i hiphopkollektivet RMH, tar hem priset som rikets mest välklädda hane.

– Det känns otroligt roligt att få det här priset, jag är väldigt tacksam. Efter allt jag har varit med om tidigare i mitt liv är det en fantastisk grej att få ett sådant pris. Jag tänker ofta på vad jag drömde om när jag var yngre, och att få den här utmärkelsen betyder väldigt mycket, säger Leslie.

Café-juryns motivering:


"Leslie Tay är Sveriges bäst klädda man år 2017 för att han genom hela sin person, sitt artisteri och klädstil representerar det nya och moderna. Hans garderob är lika vågad som välkurerad, och är ett perfekt exempel på vad hela modevärlden pratar om just nu: streetwears intåg på de allra mest snofsiga modevisningarna. Med en färgglad och djärv blandning av lyx och budget visar han att mode inte behöver vara fullt av rigida regler och måsten. Leslie Tay visar att kläder och mode är något som kan tas på allvar, och samtidigt vara roligt och lustfyllt."

– Jag har ofta en basig outfit, men kombinerar med ett statement-plagg som är mer vågat. Jag tror att det gör att det inte blir för skrikigt, även om det ibland kanske passar att ha en rosa jacka med en Vetements-hoodie och verkligen sticka ut.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


ANNONCE