Nyhet

GUIDE: Veckans konsertmåsten – från svensk punk till fransk progressiv/death metal

Det här får du inte missa.

GOJIRA

När det franska progressiva deathmetalbandet Gojira var i Sverige senast, sommaren 2015, blev det en stor succé och nu är det dags igen. Aktuella med senaste mästerverket Magma beger sig bandet ut på turné med ett stopp i Sverige. Bandet som består av bröderna Joe Duplantier och Mario Duplantier, Christian Andreu och Jean-Michael Labadie släppte debutplattan Terra Incognita 2001 och en hel metalvärld omfamnade fransmännen för deras lysande tekniska och suggestiva death metal. Turnéer avlöste varandra ständigt, tillsammans med storheter som Children of Bodom, Trivium, Machine Head, Annhilator, Lamb Of God, Behemoth och Metallica.

Münchenbryggeriet, Stockholm, tisdag 7 mars


KSMB

KSMB ger sig ut på vägarna igen. Legendarerna återförenades för en konsert på Bråvalla i fjol, och det verkar ha gett mersmak. under denna vår åker de ut på en åtta datum lång turné! Med sig har de även Sixten Redlös, Sir Reg och Matriarkatet. Nu på torsdag öppnar turnén i Malmö för att sedan besöka Lund, Norrköping, Stockholm, Örebro, Huskvarna, Linköping och avslutas i Göteborg. Första gången KSMB gav sig ut på vägarna var 1979 och nu, 37 år senare, besöker punkikornerna i bandet nästan samma städer igen. KSMB har alltid sett sig som ett kollektiv helt utan stjärnor och divor. Kollektivet har alltid gått före individerna. KSMB har genom året haft cirka 20 olika medlemmar. 2017 blir den tionde upplagan av KSMB och består av: Jugglo Wall, trummor, ny medlem Sulo Karlsson, gitarr, ny medlem Poppe Schubert, bas Mats Larson, gitarr Michael Alonzo, sång typ eller liknande Steppan Guiance, sång typ eller liknande.

Kulturbolaget, Malmö, torsdag 9 mars


Mejeriet, Lund, fredag 10 mars

Arbis, Norrköping, lördag 11 mars

MAGNUS CARLSON


En av Sveriges mest hyllade popsångare, som medverkade i senaste säsongen av den stora TV-succén Så Mycket Bättre, och är aktuell med sitt nya soloalbum Den Långa Vägen Hem följer nu upp detta med en gedigen klubbturné runt om i landet. Valda Så Mycket Bättre-tolkningar blandas med gamla hits och helt nyskrivna låtar från senaste plattan. Med på vägarna följer sjumannabandet Northern Soul Band, och på plats kommer även lokala soul-DJ:s husera i respektive stad. I veckan besöker Magnus Göteborg för två intima spelningar på Pustervik.

Pustervik, Göteborg, onsdag 8 mars & torsdag 9 mars

PLURA


Plura plockar fram sin stora låtskatt med sin Sånger 1979-2017-turné nu i vår. Resan görs tillsammans med ett helt nytt band bestående av hans vänner som leds av ingen mindre än Pluras son Axel Jonsson-Stridbeck. Spelningarna kommer innehålla alster från Pluras och Eldkvarns låtkataloger mellan 1979 och 2017. Bandet bildades i somras när Plura Jonsson skulle medverka som bröllopsunderhållare i TV3-programmet Den Största Dagen och Axel erbjöd sig att bidra med musiker. Plura Jonsson är medveten om att det nya bandet oundvikligen kommer att jämföras med Eldkvarn. Tanken är ändå att låtarna ska presenteras med nya arrangemang, något som underlättas av att samtliga av de unga bandmedlemmarna är multiinstrumentalister.

Louis De Geer Konsert & Kongress, Norrköping, torsdag 9 mars

IIRIS VILJANEN


Iiris Viljanen, sedan tidigare känd från blands annat Vasas Flora Och Fauna, gav förra våren ut den instrumentala pianoskivan Kiss Me, Stupid & 7 More Solo Piano Pieces i samband med en utsåld premiärkonsert på Uppsala Konsert & Kongress. Sedan hösten 2016 är Iiris aktuell med det nya soloalbumet Mercedes som släpptes via det egna bolaget Voi Elämä!. Skivan tar bland annat upp djur, svenska män och mörka platser och är fylld med österbottnisk rap och mycket klaviaturer bland annat. Albumtiteln är en hyllning till en katt med samma namn och som föddes i en bastrumma på Viljanens konfirmationsdag. Nu tar hon sig ut i land och rike med sin vackra finlandsvenska musik, och stannar i veckan till i Göteborg.

Nefertiti, Göteborg, torsdag 9 mars

ANDRA KONSERTMÅSTEN I VECKAN


LLOYD COLE

Södra Teatern, Stockholm - måndag
Palladium, Malmö - tisdag

FEWS


Kägelbanan, Stockholm - tisdag

CLEO

Moriskan, Malmö - onsdag


DOUG SEEGERS

Katalin, Uppsala - onsdag

ERJA LYYTINEN


Intiman, Västerås - onsdag

AVENGED SEVENFOLD

Globen, Stockholm - torsdag


BAND OF HORSES

Annexet, Stockholm - torsdag
Malmö Live - fredag

SWANS


Kraken, Stockholm - torsdag

DRIVE-BY TRUCKERS

Pustervik, Göteborg - fredag


PARHAM, CLEO, ADAM TENSTA, LILLA NAMO, BRODER JOHN, ZACKE, MASH UP INTERNATIONAL, DANIEL BOYACIOGLU, FILLE, LIBAN MFL

Debaser Strand, Stockholm - fredag

AMANDA BERGMAN


Palladium, Malmö - fredag

MAYBE CANADA

Pustervik, Göteborg - fredag


MARCUS & MARTINUS

Scandinavium, Göteborg - fredag

TOMAS ANDERSON WIJ


Vasateatern, Stockholm - fredag

Vasateatern, Stockholm - lördag (15:00)

Vasateatern, Stockholm - lördag (20:00)


 

THOMAS STENSTRÖM

Katalin, Uppsala - lördag


RYAN O’ REILLY

Allhelgonakyrkan, Stockholm - lördag

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


ANNONCE