Nyhet

Eldkvarn åker på ny avskedsturné

Efter avslutningskonserterna i Götaparken, Norrköping, i juli, meddelar Eldkvarn att bandet ger sig ut på vägarna även 2024.

Förra årets avskedskonserter var första gången på åtta år som de spelade tillsammans, och när de klivit av scenen kände de att de inte var klara än, berättar sångaren Plura Jonsson för TT.

"Alla var jättenöjda och jätteglada, hela bandet. Så jag höll ett tal där jag lovade att göra en till turné om min rygg blir bättre. Så nu gör vi en kortare turné. Det blir väl en 20 spelningar under sommaren", säger han.

Detta besked kommer efter de känslosamma avskedskonserterna som hölls i Norrköping, och trots tidigare avsked understryker Plura att detta är det verkliga avslutet. Dock gör han en sidbemärkning:


"Det är en massa Eldkvarn-fans som jag pratar med som frågar om det inte känns lite dumt att göra en turné när vi redan gjort en avskedsspelning. Då mumlar jag lite till svar, men de fattar ju liksom, och de tycker att det är kul", säger han till nyhetsbyrån.

Vad gäller detaljerna för turnén, inklusive platser och låtlista, är inget definitivt fastställt ännu. Plura avslöjar för TT att de planerar att spela på platser som rymmer mellan 1 500 och 2 000 personer och att de kanske inkluderar några festivaler i schemat.

Men en turné är inte det enda som Eldkvarn har i sikte. Plura avslöjar att det även planeras att släppa en ny singel under våren.


"Det är egentligen en låt som Jesper Lindell har skrivit. Han gjorde någon skiva för några år sedan som aldrig kom ut och jag fick en låt därifrån och så har jag skrivit svensk text. Så vi ska boka en studiotid och gå in i hela bandet", säger Plura och fortsätter:

"Men det där vet inte bandet om än, så jag måste ringa dem och berätta fort som fan innan de läser om det i tidningen."

Turnéplan
5/6 Malmö, Malmö Folkets Park
7/6 Linköping, Stångebro
14/6 Huskvarna, Folkets Park
15/6 Nyköping, Hamnplan
28/6 Höga Kusten, Naturscen Skuleberget
29/6 Gävle, Furuviksparken
4/7 Örebro, Stadsparken
7/7 Varberg, Södra fästningshörnan
12/7 Karlskrona, Hasslöfestivalen
17/7 Burgsvik, Grå Gåsen
19/7 Göteborg, Trädgårdsföreningen
20/7 Blädinge, Tyrolen
24/7 Borgholm, Slottsruinen
26/7 Rättvik, Dalhalla
9/8 Uppsala, Parksnäckan
16/8 Skellefteå, SARA Kulturhus, biljetter släpps 1/12 kl 10
23/8 Karlstad, Nöjesfabriken
25/8 Stockholm, Mosebacketerrassen


LÄS OCKSÅ: KONSERTGUIDE: Kolla in dessa spelningar i höst

ANNONCE