Nyhet

Iron Maiden till Sverige för 2 spelningar

GAFFA.se – allt om musik

Inga mindre än Iron Maiden kommer till Sverige nästa sommar med sin Legacy Of The Beast World Tour för en konsert på Tele2 Arena i Stockholm fredagen den 1 juni för att sedan inta Sweden Rock Festival.

– Den största bokningen i festivalens historia, hälsar festivalarrangörerna i ett pressmeddelande.

Som Special Guests i Stockholm ser vi Killswitch Engage.


Biljetterna släpps fredag den 24 november kl 9.00.

Senast de var i Sverige var sommaren 2016 då de spelade på ett fullsatt Ullevi och nu, nästan exakt två år senare är det dags igen. När bandet tidigare varit i Stockholm genom åren har de spelat på både Ericsson Globe, Hovet, Friends Arena och Stockholm Stadion, så när det nu blev klart att de kommer till Stockholm igen blev det självklara valet Tele2 Arena – den enda arenan i Stockholm de inte spelat på tidigare.

Iron Maiden har heller aldrig tidigare spelat på Sweden Rock Festival.


– "De är för stora och dyra för att spela på Sweden Rock Festival.” Så har vi många gånger beskrivit Iron Maiden när våra gäster har efterfrågat dem. Och det gäller egentligen fortfarande, men tillsammans med våra kollegor på Live Nation har vi nu hittat ett upplägg som har gjort det omöjliga möjligt. Vi är oerhört stolta och glada över att idag kunna presentera den största bokningen i festivalens historia: Iron Maiden spelar på Sweden Rock i sommar!

Och du som gillar att frossa i gammalt Iron Maiden-godis kan skatta dig lycklig.

– Nästa års turné kommer att fokusera på det äldre materialet och vi bestämde oss för att basera turnén på namnet ”Legacy Of The Beast”. Det passar syftet med turnén perfekt och ger oss många kreativa möjligheter, särskilt med vår maskot Eddie! Jag vill inte avslöja för mycket redan nu, men vi jobbar på ett antal olika scenbyggen i klassisk Maiden-tradition och vi hoppas kunna ge våra fans en fantastisk upplevelse när de får se den här väldigt speciella showen, hälsar gruppens manager i ett pressmeddelande.


LÄS OCKSÅ: Svensk metalfestival tvingas ställa in

ANNONCE