Nyhet

Artister startar "medborgarband"

GAFFA.se – allt om musik

9 mars 2018 är det urpremiär för Medborgarbandets och Malmö Stadsteaters allkonstverk Vinnaren Tar Allt på Hipp i Malmö, i regi av Hugo Hansén.

Inspirationen till detta kommer från legendariska The Citizens Band i New York. På scen står ett kreativt kollektiv om 20 individer och däribland artisterna Nina Persson (The Cardigans), Thomas Öberg (Bob Hund), Kristin Amparo och Moto Boy. Dessutom blir det ett hav av gästartister från olika delar av den svenska musikscenen, som presenteras närmare premiären. Biljetterna släpps 21 oktober och dagen till ära bemannar Nina Persson och Thomas Öberg biljettkassan på Hipp.

– Vi vill ge våra unga, Sveriges nya väljare, framtidstro. Vi vill ge dem styrka att påverka nu och vilja vara medskapare till sin egen framtid, säger Nina Persson i ett pressmeddelande.


Medborgarbandet är en ny rörelse som vill få människor, särskilt unga, att prata mer om demokrati, vad det innebär att vara medborgare och vikten av att bry sig om vårt samhälle. Att se att genom deltagande, kultur och gemenskap kan vi förändra samhället. Initiativet kommer från artisten Nina Persson och projektledaren Gudrun Hauksdottir.

– Så länge fördomarna har bättre förutsättning än ungdomarna kommer ingen att sova gott på den här planeten, säger Thomas Öberg i samma pressmeddelande.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


 

ANNONCE