Nyhet

Presenterar årets dragplåster

GAFFA.se – allt om musik

Rookiefestivalen har gjort klart med årets dragplåster: Amanda Fondell. Popstjärnan delar scen med namn som Mwuana, Blenda, Dat Schaub, Eboniks, Face It, House Of Say, Filip Lundgren, Ending Era, ELO och till "Rookie Pre-Partyt" kommer Rusky Luma, Hans Xavier, ISI-X, I Dont Speak French samt Victoria+Jean.
 
Förutom musik blir det intressanta samtal. Swedish Red Elephant kommer föreläsa om hur man arbetar som låtskrivare över internet från en mindre stad och berätta om hur de har gått tillväga för att bygga ett globalt nätverk. Pontus de Wolfes föreläsning bygger på inspirerande historier om hur man överlever i musik-Sverige. We Are (Ida Redig och Linn Fial) berättar om deras hårda arbete, om vad som krävs för att börja producera musik och om hur det är att jobba som låtskrivare och producent på en professionell nivå. 
 
 
– Rookie-festivalen satsar för första gången på ett koncept som sannolikt kommer leva vidare till de kommande åren, det vill säga att försöka skapa en attraktiv branschdag som förhoppningsvis ska locka musikälskare från hela Sverige till Hultsfred för att nätverka med aktörer från musikbranschen för att på så sätt få en inblick av hur industrin fungerar, säger Oskar Andersson från Rookiefestivalen till GAFFA.
 
– Konceptet bygger på att fredagens "Backstage"-dag ska på så sätt förklarar hur lördagen (frontstage-dagen) fungerar, vilket kommer ge besökarna ett sammanhang samt förhoppningsvis väcka intresse kring hur Musikindustrin fungerar. 
 
Arrangörerna är övertygade om att Rookiefestivalen kan bli mer än bara en del av Mem-Utbildningen.
 
– Det finns potential till att göra festivalen till ett community för musik-Sverige, och återigen göra Hultsfred till en stad associerad med musik. Att ha bokningar som Mwuana, som verkligen är het just nu, tycker vi också tyder på att Rookie är på väg att återta sin titel som festivalen där heta artister spelar innan deras stora genombrott, säger Oskar Andersson.
 
Rookiefestivalen sker i år 27-28 oktober.
 
ANNONCE