Nyhet

VIDEOPREMIÄR: En hyllningsanthem till kvinnliga förebilder

Amanda Fondell släppte den nya singeln Girl In Red den 29 september; en låt som lyfter kvinnliga förebilder, självförtroende och egenvärde. Vi på GAFFA är stolta premiärvärdar av dess musikvideo.

Den svenska sångerskan och låtskrivaren Amanda Fondell släppte sin senaste singel, Girl In Red, i slutet av september med ett budskap om självkärlek. Låten, som har starka musikaliska influenser från sent 90-tal och 2010-tal, är en hyllning till kvinnliga förebilder, självförtroende och egenvärde.

– Med Girl In Red vill jag uppmuntra, kanske framför allt kvinnor, till att hitta den där förebilden i sig själva när man behöver den som mest. Jag vill att låten ska ge en styrka till att ställa sig framför spegeln och känna sig självsäker, vacker och ostoppbar, säger Amanda Fondell i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag började skriva denna låt förra året, efter att ha lyssnat otaliga gånger och känt en stor inspiration till systrarna Haim och Maggie Rogers. De är definitivt några av mina kvinnliga förebilder.


Musikvideon, som har filmats med både en modern HD-kamera och en gammal Hi8-filmkamera från 90-talet, är inspelad på olika platser i Stockholm, bland annat restaurangen Pelikan och gitarrbutiken These Go To 11 på Södermalm. I videon får vi följa med Amanda från en nedstämd stund på toaletten till en transformation av självsäkerhet när hon ser sina vänner anlända till restaurangen.

Vi på GAFFA är stolta premiärvärdar av musikvideon redan idag. Se den nedan!


LÄS OCKSÅ: Intervju med Amanda Fondell: "Handlar om en person som byggt upp mycket lögner och fasader"

ANNONCE